Rejsen
I har nu besluttet jer for at rejse til Florida, med udgangspunkt fra Orlando, og en samlet pris for en sådan 14 dages tur løber som regel op i ca. 70.000 kr. (1 $=kr. 5,50) for 4 voksne mennesker incl. kost, logi og transport, beløbet includere dog også ca 15.000 til tøj købt i diverse outlet centre og butikker.

Fly lander i Orlando lufthavn

Fly der lander i Orlando lufthavn

Vi anbefaler at i på rejsen derover kun medbringer det allerhøjst nødvendige tøj, evt. tøj der kan kasseres, og så køber nyt tøj derovre til en billig penge, men medbringer de kufferter i nu måtte have, dog formentlig kun maks 1 per voksen. læs iøvrigt flyselskabets bagageregler, specielt håndbagage reglerne er meget forskellige fra flyselskab til flyselskab.

Skulle, i som os, gå hen og købe mere end i har plads til i de kufferter der er incl. i billetprisen, er det billiger at tilkøbe de ekstra antal kufferter over nettet, fremfor at møde frem i lufthavnen og så betale for dem der.
Pas iøvrigt på med overvægt på kufferterne, da dette virkeligt er noget der koster ekstra, og det er vel heller ikke specielt morsomt at stå i lufthavnen og ompakke kuffeter, køb evt en lille kuffertvægt, så i er sikre på at kufferterne ikke vejer for meget.
Grundet krogen på denne kuffertvægt må den ikke være i håndbagagen.

Der er i skrivende stund kun et selskab som flyver direkte til Florida fra Danmark, nærmere bestemt Fort Lauderdale, de har dog annonceret at de i 2014 også vil flyve direkte til Orlando, dog er deres billet pris til Fort Lauderdale ca 1000 kr. dyrere end andre flyselskaber, som dog skal have et skift undervejs.
Vælger i den billige løsning med skift undervejs anbefaler jeg kraftigt at dette skift sker i Europa.
Sker skiftet i Nordamerika, vil den næste flyvning være en indenrigsflyvning, hvilket betyder at i skal igennem immigrations kontrollen, og de tre gange vi har skullet igennem den, har dette alene taget lidt over en time, hvilket betyder at der skal afsættes mindst 2,5 time til flyskiftet. Da alle billetudbyder kun på regner 1½ time til flyskift kan det give problemer.

Jeg personligt syntes ikke det er spor sjovt at stå i en lang kø når man har et fly man skal nå, det betyder mindre at stå i en lang kø, når man er ved destinationen og ikke skal skynde sig for at nå næste fly.

Man skal iøvrigt også sikre sig at man ikke skal skifte lufthavn samtidig med dette flyskift, dette er specielt et problem når man mellemlander i England, her er der ofte skift af lufthavn (Heathrow - Gatwick), her skal man så huske at der oven i flybilletens pris også kommer transporten imellem de to lufthavne, samt at man selv skal transportere sin bagage imellem lufthavnene, samt checke ind igen.

Vælger man at flyve til Miami istedet for Orlando, er der også en del penge at spare på flybilletten, men så er der lidt over 4 timers kørsel til Orlando, og typisk vil i lande lokaltid omkring kl 17, det vil sige jeres indre ur er ca 23.00, dertil skal så ligges de to timer det tager fra flyet er landet til i sidder i jeres bil, så køreturen vil normalt først kunne påbegyndes kl 1.00 om natten iflg. jeres indre ur. Det er i mine øjne ikke forsvarligt, jeg vil i givet fald så anbefale at man tager mindst en overnatning omkring Miami, og så bruger de første par dage i Everglades, jeg kan anbefale at køre til Everglades city, ca 1½ times kørsel fra Miami, dette gjorde vi sidste gang, men må dog indrømme at den sidste ½ times kørsel foregik på de sidste resourcer.

De sidste tre gange er vi fløjet med virgin atlantic, en gang fra heathrow airport til Miami og to gange fra Manchester til Orlando, og det er anbefalesværdigt, rimelig god plads samt pæne sæder på økonomi klassen. En ekstra fordel ved virgin er muligheden at aflevere sin bagage ved Disney Spring, lige bag det store "cirkus telt", dette koster dog 10$ per person da man betaler for ind checkningen. her kan bagagen afleveres fra kl 8 om morgen til omkring kl 14. Da virgin først flyver sidst på eftermiddagen, kan det være rart ikke at køre rundt hele dagen med alle sine kufferterne i bilen.

2014 Update:
Ved ankomst til Orlando lufthavn, ramte vi køen til immigrationskontrollen, allerede på vejen til området, og havde hørt fra andre at der sagtens kunne være 2 timers kø i Orlando. Efter ca. et kvarter nåede vi frem til selve området, som var overfyldt med mennesker der ventede på at komme igennem immigrationskontrollen. Her stod der nu nogle skilte, som bekendtgjorde at havde man været i USA efter 2008 og været over 14 da man sidst besøgte USA, kunne man gå til den automatiske passport kontrol, hvilket vi valgte og efter yderlig 15-20 minutter var vi igennem immigrationskontrollen. Herligt, se iøvrigt her hvordan denne APC foregår.