Forlystelsesparker i midt Florida
Jeg vil anbefale at man hjemmefra bestemmer sig for hvilke parker man vil besøge og hvor mange gange man vil besøge de enkelte parker, og så bestille billetterne hjemmefra. Husk i denne sammenhæng at f.eks. Disneyworld består af 4 temaparker, 2 vandlande, 2 minigolf baner, 1 golf bane samt Disney quest og så en masse forskellige former for indkvartering.
Disney slottet

Disney slottetDe øvrige parker har et vist samarbejde, og det her her muligt at købe forskellige former for kombinations billetter.

Hvor meget tid man skal bruge i de enkelte parker er jo nok svært at bedømme første gang, og også afhængigt af om hvor mange mennesker der er i parkerne, vi har altid besøgt dem uden for sæsonen og med to børn vil jeg anbefale 2 dage i magic kingdom, og 1 dag i de tre andre disney parker, dvs at i til Disney world skal minimum bruge en 5 dages billet, da prisen imellem en 5 dages og 6 dages billet, faktisk helt op til 10 dage er minimal, vil jeg anbefale at som minimum købe en 6 dages billet, så kan man tillade sig at gå tidligt hjem en dag, og så vende tilbage en anden dag og se den pågælden park færdig.

Parkerings lokation

Parkeret i område Pluto række 21

Seaworld er mest kendt for sit spækhugger show, men det er også en zoologisk have, med forlystelser, primært med dyr der lever i og af havet. Skal man se alle 3 shows som de tilbyder, samt se hele haven er det 2-3 dage man skal bruge her.

Vi er ikke specielt begejstret for Universel studios, og er man ikke Harry Potter fan kan deres 2 parker ses på en dag. Er man Harry Potter fan kan man sagtens bruge en hel dag i Universal's Islands of Adventure.
Bushgarden i Tampa, ca 1 times kørsel vest for Orlando, er absolut også et 2 dages besøg værd og er en kombination af en forlystelses park og en zoologisk have.

Parkering

Parkering i universel studios

Derudover er der også for folk med hang til legoklodser åbnet et legoland tæt på Orlando, og for dem der savner deres søndagsprædiken kan jeg da anbefale holylandexperience.

Nå man bestiller sine billetter vil man, Bortset fra Disneyworld, modtages adgangsbilletten som pdf fil på sin mail, men hos Disneyworld modtager man bare et bevis på at man har betalt billetten, og første gang man ankommer til en af parkerne, skal man hen til billetlugen for at få sin adgangsbillet. Det er rimeligt frustrerende, at skulle starte med at bruge ca 1 time i kø for at få sin billet, dette i øvrigt uden for sæsonen, tør ikke gætte på hvor lang tid det tager når det er sæson.

Det kan derfor anbefales, hvis man ikke har planlagt noget den første dag, at tage i Disney downtown, og her finde Disney Quest bygningen, en 5 etagers bygning uden vinduer, her har Disney et billetsalg, og her er som regel ingen kø midt/sidst på dagen. (se iøvrigt 2014 update)

Færgen mellem p-område og Magic Kingdom

Færgen mellem p-område og Magic Kingdom

Når man ankommer til parkerne i bil, skal der betales for parkeringen, herefter køre man ind på parkerings området, hvor man bliver anvist en parkeringsplads, prøver man at parkere et andet sted bliver man øjeblikkeligt bedt om at følge guidernes anvisninger.

Da det er meget store parkerings pladser, skal man absolut huske i hvilket område man har parkeret, vi plejer at tage et billede som viser hvor vi holder, herefter bliver man i Disney World, Seaworld og Bushgardens samlet op af en såkaldt Tram og så kørt hen til indgangen til parkerne, dog skal man i Magic kingdom enten efterflg. ud og sejle eller køre med et enkelt skinnet tog frem til indgangen.
I Universel Studios, parkere man i et stor parkeringhus, og begiver sig nu ud på en større vandring for at nå parkerne, der er dog adskillige rullende fortove man kan benytte sig af.

Da der til de mest intressante forlystelser god kan være en lang kø, (Den værste vi har oplevet var til Harry Potter, 2½ time i kø for 5-10 min underholdning, men det lyder være end det er, da det generalt ikke føles som lang tid, da man stort set bevæger sig hele tiden og der er som regel hele tiden nået at se - Hvor lang køerne er i sæsonen tør jeg ikke give et bud på.)
Generalt set vare en forlystelse også nået længere end vi er vant til fra vores parker herhjemme.
Men der er også muligheder for i et vist omfang at springe køerne over, til enkelte forlystelser, i Disney World foregår dette ved at få et fastpass, dette fås ved den enkelte forlystelse, og man bruger sin adgangsbillet, og får så en fastpass billet til netop denne forlystelse, og på denne billet står der et tidspunkt man skal retunere til forlystelsen for at springe køen over, der er begrænsninger på hvor mange fastpass billetter man kan få per dag.
I Universel Studios, Seaworld og Bushgardens tilkøber man sig retten til at springe køerne over, dog kun en gang per forlystelse i Universel Studios og ikke alle forlystelserne.

2014 Update:
Vi valgte i år at bestille alle vores billetter hos et lokalt officielt billet kontor, hvor alle de ønskede billetter kunne købes lidt billiger end i parkernes billetkontor.

Alle billetterne ville så blive udleveret her, og da vi kom for at hente dem var vi de eneste kunder i butikken, så det tog vel max 5 minutter så havde vi alle de ønskede billetter, og det var de rigtige adgangsbilletter også til Disney, og ikke bare en PDF fil som så skulle ombyttes til en adgangsbillet som når men købte dem på Disney Worlds hjemmeside.

Disney har også lavet om på deres fastpass system, der er nu rundt om i parkerne lave det de kalder en fastpass kiosk, her kan man ønske op til 3 forlystelser hvor man kan springe køen over, man skal dog påregne 30-45 kø tid for at komme frem til kiosken. Til gengæld kan man nu få fastpass til stort set alle forlystelserne.

Det fremmer ekspeditionstiden hvis man på forhånd har valgt de tre ønskede forlystelser, samt et par stykker i reserve, hvis de ønskede er udsolgt. Der ligger sammen med kortene til parkerne, oversigter over de forlystelser der kan fås fastpass til, her kan man så krydse de forlystelser af man ønsker fastpass til.

Det er dog også en ret tidskrævende ekspeditionstid, da navne på alle de deltagende skal indtaste hver gang man bestille sine fastpass, det havde været rart hvis navne kun skulle indtastes første gang man bestilte sine fastpass billetter. Bemærk at de mest populære forlystelser hurtigt er udsolgt.


2015 Update:
Hvis man registrere sine adgangskort (Køber dem på www.disneyworld.com) kan man nu få sine fastpass ture registreret via sin adgangsbillet, dvs man angiver hvilken dag(e) man ønsker at besøge en park, og så kan man vælge hvilke 3 ture man ønsker fastpass til.
Det skal dog nævnes at det i vores tilfælde kun kunne lade sig gøre at reservere ture om aften, derudover skal man også gøre sig klart hvornår det er AM eller PM.