Orlando

Orlandos historie starter i 1838, hvor den amerikanske hær byggede fort Gatlin, som forsvar af nybyggerne i den verserende Seminole krig, en krig imod de lokale indianer.
I 1840 var der opstået et mindre samfund omkring fortet, som blev kaldt Jernigan, efter den første familie der slog sig ned her. I 1856 skiftede man navnet Jernigan ud med Orlando, og i 1857 blev navnet også officielt accepteret af det Amerikanske postvæsen. I 1857 bestod Orlando af 85 indbyggere hvoraf 22 havde stemmeret.

Der er 4 forskellige historier om hvordan byen fik navnet Orlando, og den mest sansynlige er, at en militær gruppe under Seminole krigen, overnattede her, og da soldat Orlando Reeves under sin vagt opdagede nogle underlige træstuppe der kom flydende imod ham, og i erkendelse af at det var indianerne, advarede han sine soldaterkammerater, som så fik afværget angrebet, desværre omkom Orlando Reeves under angrebet og blev begravet ved sydsiden af Lake Eola.
Hans navn blev så tilsyneladen ingraveret i et træ, og området blev så refereret til som Orlandos grav og senere bare Orlando.

Under den amerikanske borgerkrig led byen meget under blokaden, men befolkningen voksede herefter med eksplosiv kraft frem til 1875, hvor Orlandos første gyldne periode begyndte, som knudepunkt for Floridas citrus industri, der varede frem til 1894-1895, hvor en frost periode ødelagde frugterne.
Fra 1898 og frem til den 1 verdenskrig var Orlando et populært feristed som Floridas største by inde i landet.
Orlandos anden gyldne periode begyndte i 1965, da Walt Disney bekendtgjorde hans planer om at bygge Disney world her, som åbnede i 1971, og dermed gjorde turisme til områdets vigtigste indtægt kilde.

I dag besøges Orlando af ca 51 milioner turister hvert år, hvoraf 3,6 millioner er internationale turister. Hele Orlando området har idag ca 2,1 millioner indbygger.