Everglades
Everglades national parker udgør størstedelen af det sydlige Florida og er en fredet national park (Se iøvrigt kortet)
Disney slottet

Everglades nationalpark

. At parken er fredet betyder at motoriseret transport ikke er tilladt uden for vejen, og derfor kan parken heller ikke besøges med f.eks. en airboat, men en kanotur rundt i området er tilladt, og vistnok også flittigt benyttet af turister.

Skal man besøge everglades i bil kan dette kun ske fra østsiden, dvs fra den side hvor Miami ligger. Dvs vælger man at overnatte i Everglades City (som vi gjorde) så er der ca 1-1½ times kørsel inden man kan køre ind i parken. (Everglades city ligger vest for Everglades national park)

Det koster 20$ per bil at komme ind i parken, (Antallet er personer i bilen er underordnet) og så kan parken besøges i 7 på hinanden følgende dage.

Vejen (State road 9336 - Ingraham Hwy) i Everglades føre fra man kommer ind, ned til Flamingo, hvor der både er en campingplads, et nedlagt hotel, et souvenir butik, samt et Cafeterie, men jeg vil dog anbefale at man selv medbringer sin mad.

På turen ned til Flamingo, kan man undervejs lave små afstikker, hvor det så er muligt at komme ud på gangstier i selve everglades og på nært hold opleve det rige dyreliv der er i Everglades, og det er også her muligt at komme til at gå sammen med alligatorene, men jeg vil dog ikke anbefale at klø dem bag ørene, selvom dette ville være muligt, specielt hvis man går en tur ned af Anhinga trail, (Første sidevej på venstre hånd efter man har passeret indkørslen til Everglades.)

Disney slottet

Den eneste vej i Everglades nationalpark

Velankommet til Flamingo kan man parkere bilen, og så gå en tur langs den mexicanske golf, turen tager ca 15 min, og er absolut en naturskøn tur, man bør under sig selv. Iøvrigt vil jeg anbefale at tager på alle de gåture der er muligt i Everglades, for her at se en natur der ligger langt fra det vi kan opleve herhjemme.