Billeje og Betalingsveje


Allerførst en advarsel imod Alamo
De trækker umotiveret penge fra jeres betalingskort, selvom alt er betalt, men tilbageføre dog et mindre beløb, derudover trækker de også for ekstra chaffør når man aflevere bilen, selvom dette er betalt engang. At derefter at komme i dialog med dem om dette er fuldstændigt umuligt da de henholder sig til at det skal gå igennem udlejeren (autoeuropa) og selvom du gør dette afviser de alle klager. Herefter er den eneste mulighed at gå til din bank og få dem til at tilbageføre beløbet, men du skal forvente, selvom du har kvittering og andre former for dokumentation at banken afviser at tilbageføre beløbet.

I Orlando er der meget få offentlige transportmidler, dog køre der fra diverse hoteller som regel jævnligt en bus til forlystelsesparkerne i Orlando, men bor man ikke på hotel, eller skal andre steder er det nødvendigt med egen bil.
Vores bil i 2009, en bil fra familie klassen

Vores bil i 2009, en bil fra familie klassen


Orlando er idag en by med mange turister, dette betyder at der er rigtig mange biludlejningsfirmaer, og da der er mange om budet er der også en skarp priskonkurrence, som har en positiv effekt på prisen, ihvertfald set fra vores synspunkt, efter sigende er Orlando USA billigste by, både hvad billeje og tøj angår.

Stort set alle større biludlejningsfirmaer er derfor repræsenteret i Orlando, men de har alle den grundlæggende fejl, at du kun kan vælge den klasse du vil have en bil i, ikke et specifikt mærke eller model, dog har BUDGET en speciel klasse de kalder for Lincoln, her får du en Lincoln, og den vil vi anbefale alle at prøve, for det er absolut luksus der vil noget, til en overkommelig pris. (se vores bil 2010).

Når i skal vælge hvilket biludlejnings firma i skal bruge, er der 2 andre parameter ud over prisen som man skal tage i betragtning.
(Placering af udlejningsfirmaet, samt deres pris for brug af betalingsveje - se afsnittet om turnpikes)
I Orlando lufthavn er der ikke plads til alle udlejningsfirmaerne, så nogle af dem er placeret uden for lufthavnen, og har man lejet bil i et af disse firmaer, skal man først transporteres hen til dette firma, før man kan få sin bil, disse firmaer har busser der køre i pendul fart mellem lufthavnen og udlejningsfirmaet, men hvor sjovt er det lige at skulle slæbe alle sine kufferter og en dødtræt familie op i en bus, for at komme både hen til firmaet og tilbage når man skal hjem igen ?.
Jeg personligt vil have bilen i lufthavnen og ikke hente og aflevere uden for lufthavnen. Se her hvilke firmaer der er i Orlandos lufthavnen.

I Miami lufthavn skal bilen i alle tilfælde hentes uden for lufthavnen, her er opført en bygning tæt på lufthavnen, hvor alle udlejningsfirmaerne holder til, der køre et tog i pendulfart imellem denne bygning og lufthavnen, og turen tager ca 5 - 10 minutter.
Vores bil i 2010, en bil fra BUDGET's Lincoln klasse

Vores bil i 2010, en bil fra BUDGETs Lincoln klasse


Iøvrigt kan i være sikre på at det første der sker når i vil afhente bilen, er at sælgeren forsøger at opgradere jer til en større bil, sig NEJ, siger i ja, er der ikke det ekstra der bliver skrevet på, og når det formentlig er noget med et døgn siden i har sovet ordentligt, er det svært at følge med i alt det ekstra de nu kan skrive på.

Jeg kender til 2 firmaer som indhenter tilbud hos de forskellige biludlejningfirmaer, og kan give jer en bedre pris end biludlejningsfirmaet, de to firmaer er rentelcars og autoeuropa.
Rentalcars er absolut den billigste,men du ved ikke hvilket firma du lejer fra, og det er problematisk ud fra mine 2 andre kriteriaer, men hos autoeuropa kan i vælge imellem de forskellige udlejere der er repræsenteret i Orlando og Miami lufthavn.

Foretrækker i at bestille bilen direkte hos udlejningsfirmaet, er det billiger at bestille bilen på den danske side, fremfor dot com siden.

GPS: Det kan ikke betale sig at leje GPS, specielt ikke hvis det er i 14 dage i skal bruge den, har i en TOMTOM koster et nordamerika kort under 300 kr, og så har i yderligt den fordel, at i i fred og ro derhjemme kan få lagt de adresse ind i ønsker at besøge. Har 2 gang skulle købe Amerika kort til min TOMTOM gps, og det er gået fuldstændigt smertefrit, dog skal der formentlig også investeres i et micro SD kort (2GB), og de koster lidt under 100 kr.

Et kort til Garmin koster 600 kr og sikkert også et 2GB SD kort, bemærk iøvrigt den store prisforskel på kortne, denne prisforskel fremkommer garanteret grundet, at det koster adskillige opkald til deres support for at få installeret et ekstra kort på en Garmin.

Du kan kun købe et kort til en Garmin hvis den er registreret hos Garmin med din email adresse, dvs har du f.eks. købt den med opdateret kort, udført af forretningen eller hvis den er taget retur fra en kunde, der har opdateret den, kan du ikke registrere den i din mail adresse og så kan du ikke opdatere den eller købe ekstra kort, i vores tilfælde havd Elgiganten registreret den, uden at afmelde den igen, at finde ud af dette, tog alene 3 opkald til Garmins support, herefter skulle Elgiganten kontaktes og de skulle så afmelde GPS, for at vi kunne få den registreret i egen emailadresse, hele denne operation tog noget der ligner 3 uger. Så aldrig mere Garmin.

Iøvrigt skal man virkeligt se sig for hvis man bestiller ekstra udstyr til bilen hos udlejningsfirmaet, f.eks. koste det nemt 300-600 kr. at leje en selepudestol, til ungerne, og en sådan kan købes for 100-150 kr herhjemme, og da der er masser af plads i kufferterne på turen derover kan den sagtens være der, og så bare lade dem blive i bilen når i aflevere den.
Vores bil i 2012

Vores bil i 2012


Turnpikes: I Florida er der de såkaldte turnpikes, betalingsveje, når man køre på disse veje (Highways, en form for motervej), vil man med jævne mellemrum passere et betalingsanlæg, det kan være på selve highwayen, men også på til og frakørsler, samt anlæg der er placeret ved siden af vejen.

Hvis anlægget ligger på vejen eller det er ved en til/frakørsel og bilen er tilmeldt det automatiske betalingssystem, eller man har købt et sunpass, passeres betalingsanlægget med den angivne hastighed i sporet for sunpass, hvis anlægget er placeret ved siden af vejen, bliver man bare på vejen, og man bemærker formentlig ikke at man passere et betalingsanlæg.

Før i tiden var disse anlæg altid bemandet, og man betalte kontant, men fremtiden er også nået til USA, og mange af disse manuelle betalingsanlæg er nedlagt, og der sker en automatisk betaling når man passere anlæggene, denne automatiske betaling kan enten foregå ved brug af et Sunpass, en Amerikansk udgave af en brobizz, eller der tages et billed af bilens nummerplade, og regningen sendes så til bilens ejer, dette kræver at bilen er tilmeldt betalingsystemet.

Ikke alle biludlejningsfirmaer er til meldt dette system, og dem der er tilmeldt tager forskellige priser for dette, og et udlejningsfirma der er billigt at leje bil hos er måske ikke billigt hvis man også skal bruge deres biler på betalingsvejene. Se her hvem der er tilmeldt og deres priser.

Vælger i at bruge dette automatiske betalingssystem, vil i ca. 8-14 dage efter i har afleveret bilen blive trukket for kørslen på turnpikes på jeres betalingskort.

Benzinpriser: I Orlando er der også stor forskel på prisen på benzin, den kan sagtens være 3 gange så dyr på det dyreste sted i forhold til det billigste sted. Det skal dog siges at de dyreste steder er de tankstationer der ligger tættest på lufthavnen. Iøvrigt kan benzin priserne checkes på denne side, bemærk iøvrigt her priserne omkring lufthavnen. Husk iøvrigt at det er prisen per gallon og 1 gallon svare til 3,78 liter.